onsdag 20 augusti 2014

1961

Igår var det ett program om 1961 på TV.
Det väckte en del tankar.
Det visades till exempel att Gagarin var första människan i rymden. Sovjet låg före USA i rymdkapplöpningen, sa man. Dummare kapplöpning får man nog leta efter. Om vi på Jorden ska utforska rymden ska man väl göra det ihop; nu tycktes det handla om att genom denna kapplöpning visa vilket system som var bäst. Urbota korkat. Och hur mycket dyrare blev rymdäventyren av att man inte samarbetade?
Regalskeppet Vasa bärgades.. Då tänkte man på  Gustav Fridolin som i en TV-debatt sa att Vattenfalls köp av Nuon är den sämsta affär Sverige gjort sen Vasa. Nuon, ni vet det där som Maud Olofsson ensam tog hundhuvudet för. Tänk att både stats- och finansministern fick läsa i tidningen om affären! Det är ju nästan son om de köpt en Toblerone med fel kort!
1961-programmet gick samtidigt som utfrågningen av Göran Hägglund. Vi valde bort det; man kan partiledarna för bra och vet hur de svarar.
Man behöver inte ropa Heureka när man hör dem, precis

2 kommentarer:

Anonym sa...

1961 kom Degerfors IF 9:a i Allsvenskan. Det var bättre förr...

Unknown sa...

1963 kom Degerfors tvåa efter "Snoka". Jag spelade mot deras B-lag på Stora Valla (för ÅFF)1963. Jag tror vi förlorade. Men jag minns att deras tränare, Gunnar Nordahl satt på ledarbänken.
(Jag var 16 år)