onsdag 13 augusti 2014

Den ena handen.....

Här i lilla Valdemarsvik har man hakat på en trend som är egentligen är helt osannolik. Särskilt klok är den i alla fall inte. Det som hänt är att ett antal butiker etablerat sig några kilometer utanför själva centrum, bl a två livsmedelsbutiker. Dit ut är det inte lätt att ta sig utan bil!
Min hemstad Linköping är ett annat exempel. För den som vill tänka efter är det ett förfärligt exempel. Där har butiker etablerats på behörigt avstånd från det som fortfarande kallas Centrum. Runt Sveriges nya tempel IKEA har butiker dykt upp som svampar ur jorden. (Och apropå jord: man har byggt på en fin jord!) 
Själva huset som härbärgerar IKEA heter IKANOHUSET. Undrar hur det namnet kommit till? I detta hus vimlar av affärer och utanför finns väl tilltagna p-platser. Naturligtvis, för man är mer eller mindre tvungen att åka bil för att handla. 
Runt IKANOHUSET har mängder av butiker med stora p-platser etablerat sig. Och etablering av butiker utanför Stadens Centrum fortsätter. Och det åks mer och mer bil, för att folk tvingas till det. Har man inte bil kan man nog hamna i utanförskap. Och kanske tvingas handla i Centrum. Om det finns butiker kvar, förstås.

Men Kommunen har gett oss en grön påse där vi lägger vårt matavfall. Det är ju bra. 
Men det tycks som om den ena handen inte har riktig koll på vad den andra gör. 

Inga kommentarer: