onsdag 14 maj 2014

Konsten att öka politikerförakt

Igår ställde Maud Olofsson upp för en intervju i TV-Aktuellt. Det borde hon inte ha gjort.
Ställer sig en människa i en TV-studio för att bli intervjuad väntar sig tittaren att den som intervjuas ska svara på frågor. Nu ställdes gång på gång frågan om statsministern informerades om Nuonaffären i förväg. Hon svarade inte, vilket nog är ett svar i sig. Vem fan tror att stats- och finansministern och ledarna för KD och FP inte fick reda på att ett statligt företag avsåg att göra en affär på 90 MILJARDER?!! 
Det är faktiskt ett förakt för oss medborgare att inbilla sig att vi ska tro annat än att allihop visste om det. Så förbannat korkade är vi inte.
Alltnog. Idag ska jag rösta i EU-valet. Maud Olofssons ”uppvisning” igår lär inte öka valdeltagandet. Däremot fick sig nog politikerföraktet en rejäl puff uppåt. Inte heller lär centern vunnit röster på hennes framträdande. Under henne och Annie Lööf har centern visat att de är försumbara i Sverige av det enkla skälet att de inte har någon egen politik längre: deras enda roll numera är att vara stöd åt den moderatledda regeringen. Det visade Maud Olofsson igår.
Nu har Nuon minskat i värde med 30-40 MILJARDER.
Minns ni Mona Sahlins gatlopp i den så kallade Tobleroneaffären? Man får nog många Toblerone för 30-40 miljarder. Men troligen inte lika många rubriker som Mona fick.

Om någon mot förmodan undrar: jag ska INTE rösta på centern.

Inga kommentarer: