söndag 2 mars 2014

Vår?

När det är den andre mars och det varit varmt men disigt en längre tid, tror man att det är vår. Trots att man vet att bakslagen kommer att stå som spön i backen framöver. 
Men nu spöregnar det inte; nederbörden är snö som lägger sig. Om det vore kring jul skulle vi ropa: ”Så vackert det är med snö.” Nu tycker man att den snö som just lagt sig är allt annat än vacker. Framför allt är den onödig.
För den som måste ta sig fram med rollator betyder den ännu en dag inomhus. Den 55:e i år. Det är inte så bra. Tack och lov för olympiaden! Men inte för Sotji. Nog borde IOK vetat bättre än att lägga ett OS hos Putin!
Jag upprepar mitt förslag: låt det vara i Oslo-Lillehammer varje gång. Och lägg ut en del till Östersund, Falun och Göteborg (sporter på is) då och då. Även om byggen och mutor nästan blivit ett i Göteborg senaste tiden, har man nog bränt sig. Utan att försvara mutkolvarna i Göteborg: jämfört med Sotji och superkapitalismen i Ryssland är mutorna i Göteborg inte ens som den milda västanfläkt som snart ska ge löfte om riktig vår.
Om mutor spelar roll när det gäller placering av stora evenemang kan man fundera över. 
Undrar för resten om Sverige tar sig till VM i det klassiska fotbollslandet Qatar?


Inga kommentarer: